sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Elämässä pitää olla myös nautintoja.

En tiedä onko se jollain tapaa psyykkistä, vai mitä mutta nyt kun olen vähentänyt ruuan syöntiä ja syön säännöllisemmin, ruoka maistuu ihan oikeasti paremmalta.

Mulla on ollut jo pitkään selkeesti jonkinlaista ahmintahäiriötä ja ruokaa on pitänyt mättää suuhun maistamatta ja nauttimatta siitä. Kunhan sitä vaan saa, ja paljon.

On sinänsä ikävää että syömishäiriöstä puhuttaessa tulee mieleen vaan anoreksia ja bulimia, vaikka on tutkittu että nykyään ahmintahäiriö on syömishäiriöistä yleisin. Suomessakin siitä kärsii todella iso lukumäärä. Sen vuoksi ei vain hakeuduta hoitoon, koska pelätään kohtelua, ja tunnetaan häpeää.

Lihavan ihmisen kohdalla ei juuri koskaan ajatella sitä, että ylensyönti ja ahmiminen on korvien välissä. Lihava on vain laiska ja tyhmä, kun ei ymmärrä laihduttaa. Lääkäriinkin kun menee, vaikkapa sen takia että ranne on kipeä tai päähän sattuu, niin syy on aina ylipainossa eikä todellista syytä lähdetä edes etsimään.
Tosiasiassa lihava jos kuka tietää tasan tarkkaan syövänsä liikaa, ja teoriassa on hallussa kaikki maailman tieto miten läskeistä pääsee eroon, mutta pään sisällä on asiat niin vinksallaan ettei se kertakaikkiaan onnistu ennenkuin sen pään sisäisen maailmansa on saanut kondikseen.

Koska elämästä, ja ruuasta pitää nauttia, menimme eilen mieheni kanssa häälahjaksi saadulle illalliselle Lappi-ravintolaan. Uskomaton paikka! Vanha kaihoisa suomalainen iskelmä soi, sisällä kaikki oli tehty puusta; pöydät ja tuolit ja seinät ja katot. Pieni piskuinen kyltti ulkona kätki sisäänsä aivan mielettömän hienon mökkimäisen tunnelman kynttilävalaistuksineen.
En ajatellut kaloreita. Söin poronfilettä, jälkiruuaksi leipäjuustoa ja lakkahilloa hyvillä mielin.


7 kommenttia:

 1. Onpa hyvän näköistä ruokaa. Olen ihan samaa mieltä siitä, että silloin kun on joku erikoistilaisuus kannattaa ruuasta nauttia hyvillä mielin ja pingottamatta :)

  VastaaPoista
 2. Niin ja vielä niistä syömishäiriöistä. Jotenkin olen jäänyt siihen käsitykseen, että hyvin moni lääkäri ei edes tuota ahmimishäiriötä tunnistaisi olemassaolevaksi häiriöksi, vaan ovat vaan sitä mieltä että ihminen on laiska ja ilman selkärankaa, jos ei osaa hallita syömistään. En

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin on, moni lääkäri ei vaivaudu etsimään syytä ahmimisen takana.

   Poista
 3. Moi Bertta! Samalla matkalla ollaan, kyllä tämä tästä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tästä, mennään yhdessä ja hiljaa hyvä tulee! ;)

   Poista
 4. tahdon vain toivottaa tsemppiä!

  VastaaPoista

Kommentointi on suotavaa mutta ei pakollista. Mieti kuitenkin mitä kommentoit!