tiistai 20. tammikuuta 2015

Alkuviikon pöperöitä.

Alkuviikon ruokailut on vähän lisääntyneet viikonlopusta, ja täysi olokin on suurimman osan ajasta. Jotenkin tosi vaikea miettiä sellainen kultainen keskitie että olis hyvä olla.
Kiloklubi on antanut sen kaloritavoitteen 1500 jolla pitäisi paino pudota, eikä se täyty juuri ikinä. Niinä päivinä kun se täyttyy, on tosi possuolo ja tuntuu että on syönyt ihan hirveesti.

Mulla on sairaudesta johtuva todella hidas aineenvaihdunta ja näin on ollut koko mun ikäni. Pitäisi siis syödä tosi vähän kerralla, useita kertoja päivässä. Olin joskus puolisen vuotta sairaalassa kerralla, ja siinä aikana laihduin 13 kiloa sillä rytmillä; aikaisin ylös, syöminen 5 kertaa päivässä ja aikaisin nukkumaan. Miksi se 5 kertaa on niin vaikeeta toteuttaa kotioloissa? Mulla olisi auvoinen elämä jos joku aina sanoisi että nyt pitää syödä ja laittaisi sen aterian nenän eteen. Mutta jos tää ois helppoa, niin eihän lihavia ihmisiä olisi, niinhän?

Maanantai:
 
Aamupalaksi kaks paistettua kananmunaa (ei paistorasvaa), kaks riisikakkua, kurkkua, salaattia, tomaattia ja viinirypäleitä, jogurttia jossa on puolikas banaani. Kunnon tuhti aamupala sunnuntain jälkeen, kun koko päivän kalorit oli se vajaa 500. Kyllä muuten maistu hyvältä. Kalorit jo tässä kohtaa 506. Lounaaksi opiskelujen ohella nopea yksittäinen nuudelipussi, salaattia, kurkkua. Mun pitäisi välttää vehnää, ohraa ja kauraa mutta näitä hairahduksia tulee. Sen kyllä sit huomaakin. Naama punottaa ja kutiaa. Päivällisestä ei oo kuvaa, mutta se on täsmälleen sama ku eilenkin eli kesäkeitto ja sit lisäksi kolme gluteenitonta näkkäriä Oivariinilla. Illalla sit vähän repes, ja söin about desin kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä, ja imuttelin yhen karkkitikkarin. Iltapalaksi tein gluteenittomia sämpylöitä, niistä tuli tosi hyviä. En käyttäny leivonnassa rasvaa enkä hiivaa. Niitä söinki sit kolme...

Päivän kalorit:

1487kcal





Tiistai:

Tänäänkin alotin tuhdisti kahella paistetulla kananmunalla ilman rasvaa, ja sämpylällä plus kurkku ja salaatti. Päivälliseksi tein keitettyjä perunoita ja paistoin 10% rotukarjan naudanjauhelihaa, jossa oli kasa pakastevihanneksia ja loraus tomaattimurskaa. 2 perunaa, ja n. 100-150g jauhelihaa. Iltapalaksi taas sämpylä Oivariinilla ja appelsiini. Nyt on aika turpea olo.

Päivän kalorit:

884kcal.





7 kommenttia:

  1. sä syöt aivan liian vähän, alle 900 kalorii on hirveän vähän. Sun vartalo menee säästömuudille ja tarrartuu niihin rasvoihin joita se saa tiukasti kiinni. Elimistö luulee, että se näkee nälkää ja menee säästöliekille. Laihduttajien yleisin virhe on syödä liian vähän. Syö paljonn proteiinipitoista ruokaa, vartalo kuluttaa kaloreita prosessoidessaan sitä. Ja se on myös lihasten rakennusaine.

    VastaaPoista
  2. Ainii ja jos on turpea olo, se voi johtua hiilareista, keksi jotain muuta leivän ja perunan tillalle. Kuituja saa tarpeeksi hedelmistä ja vihanneksista, jos niitä vaan kulutat tarpeeksi, ainakin vihanneksia näytät syövän hyvin. Ja kannattaa kokeilla pinaattia, siinä on protskua ja vihreet vihannekset ylipäätänsä on supereita. Muunmuassa pinaattimunakas ja letut on hyviä. :) Mutta stemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi ja kiitti kommenteista! :)

      Kalorit on kyllä tosi pienellä ja se on tullut huomattua ettei paino heilahda mihinkään suuntaan. Mulla on se tilanne että liikuntarajoitteen takia mun liikkuminen on rajoittunutta jolloin mä en oikein päivän aikana kulutakaan mitään. Pitäisi löytää sellainen hyvä liikuntamuoto joka sopis semmoselle joka ei voi lenkkeillä pitkiä matkoja.
      Perunasta en haluais oikein luopua, kun olen gluteenittomalla niin riisin, speltin, maissin ja tattarin lisäksi en syö muita viljoja kuin ihan satunnaisesti. Toi kolme gluteenitonta sämpylää kyllä turvotti, vaikka se oli hiivaton ja ilman rasvaa leivottu. Protskut on kyllä hyviä, jossain vaiheessa söin maitorahkaa ja raejuustoa päivittäin mutta se jönkkäsi mun aineenvaihdunnan.

      Mutta tää on opettelemista, että millä keinoin päiviin saa säännöllisyyttä, kaloreita ja painonpudotusta oikeassa suhteessa :)

      Poista
  3. Herkullisen näköisiä sapuskoja. :) http://getinspiredwithme.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Voi että, niin vähän ruokaa! :D Miten sä jaksat? Tai onko sulla koko ajan nälkä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinku tuolla aiemmassa postauksessa selitin tilannetta mikä on, että kun aineenvaihdunta ei toimi, ei kuluta juuri mitään niin ruokaakaan ei tule syötyä niin hirveesti, vaikka kerralla syönkin aika paljon. Tätä on normaalisti liikkuvan ihmisen tosi vaikea ymmärtää, että ei se nälkä tule jos ei kuluta juuri mitään :)

      Poista
  5. Miten olisi osapaasto? Eli 5:2-dieetti, kahtena päivänä rajoitat kalorit 500 kaloriin per päivä, muuten syöt normaalisti. Sillä lähti multa lopulta paino tippumaan, tosin pudotettavaa ei ollut lainkaan yhtä paljon kuin sinulla. Toinen vinkkaus on se, että teet seuraavan päivän ruoat valmiiksi ja vaikka kännykkään hälytykset koska syöt ja mitä syöt. Itsekuri on vaikea asia, mutta tee kunnon suunnitelma ensin siitä miten aiot homman toteuttaa eikä niin, että aloitat -) sorrut sekavuudessa -) aloitat taas alusta ja kierre on valmis.

    Tsemppiä!! Hyvällä suunnittelulla pääset pitkälle.

    VastaaPoista

Kommentointi on suotavaa mutta ei pakollista. Mieti kuitenkin mitä kommentoit!